Головна Новини Суспільство події Платимо втридорога: чому дорожчають кавуни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Платимо втридорога: чому дорожчають кавуни в Україні

Оптові ціни на українські кавуни приблизно в три рази вищі, ніж були в минулому році

4 серпня 2020, 12:28
Поділіться публікацією:

Українські кавуни подорожчали в три рази, якщо порівнювати з минулим роком. Ціна для оптових покупців коливається в межах 4-6 гривень за кілограм. На ринках і в магазинах, відповідно, кавуни будуть коштувати ще дорожче. Про це розповіла Катерина Звєрєва, директор з розвитку Української плодоовочевої компанії, пише "Інтерфакс-Україна".

Платимо втридорога: чому дорожчають кавуни в Україні

Кавуни. Фото: expres.ua

Ціни на кавуни в Україні зараз найвищі за останні шість років. Наприклад, якщо порівнювати з минулим роком, вони зросли в три рази. Так, в 2019-м оптовики скуповували ягоди по 1,5-2 гривні за кілограм. Зараз беруть по 4-6 гривень за кілограм. Варто зазначити, що до цього найвищу оптову ціну на кавуни фіксували в 2018 році. І це було 2,5-3,5 гривень за один кілограм.

"Сезон українських кавунів якраз наближається до піку. Ціни опустилися, на скільки це можливо. Але навіть незважаючи на це, вартість ягоди все одно значно вища, ніж в усі попередні роки", — говорить Звєрєва.

Кавуни сильно виросли в ціні через поганий врожай. Тому різкого падіння вартості чекати не варто.

"Прохолодна погода в травні і в першій половині червня не тільки зрушила на кілька тижнів сезон ранніх сортів кавуна, але і негативно відбилася на врожаї пізніх. Фермери, які ризикнули посіяти кавуни на початку травня, частково втратили урожай, а сходи були нерівномірними. Ось і продукція виходить на ринок також нерівномірно ", — пояснила експерт.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чому ранні кавуни можуть бути небезпечні для здоров'я.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини