Головна Новини Суспільство події Підприємці вийшли на безстрокову акцію протесту під Верховну Раду
commentss НОВИНИ Всі новини

Підприємці вийшли на безстрокову акцію протесту під Верховну Раду

На мітинг проти обов'язкового використання касових апаратів зібралися тисячі представників малого та середнього бізнесу

1 грудня 2020, 10:40 comments1979
Поділіться публікацією:

Українські підприємці знову зібралися на мітинг біля стін Верховної Ради. ФОПи протестують проти введення обов'язкових касових апаратів і вимагають від народних депутатів прийняти закони, що враховують інтереси малого і середнього бізнесу. Підтримати дані вимоги зібралося кілька тисяч осіб.

Підприємці вийшли на безстрокову акцію протесту під Верховну Раду

Мітинг підприємців під Верховною Радою

Учасники акції виступають проти законопроекту №4439, про відтермінування на рік введення касових апаратів, який подав президент Володимир Зеленський. Невдоволення викликає той факт, що відстрочку надають не всім категоріям підприємців — багато повинні будуть обзавестися касовими апаратами вже з січня 2021 року.

"Мета нашої акції, це закликати депутатів не голосувати за законопроект президента 4439, а винести на голосування наші законопроекти 3853-1, 3853-2 і 3993. Законопроект президента ще гірше ніж той що діє зараз. Там повна фіскалізація всіх сфер, але з відстрочкою на один рік. Відстрочка, це затягування нашої страти. Ми проти відстрочки. Ми за скасування. У нас немає грошей на покупку РРО", — повідомила одна з учасниць акції.

Спостерігачі відзначають, що рух по вулиці Грушевського перекрито.

Це вже не перший протест від підприємців. Як повідомляв портал "Коментарі", під Верховною Радою сотні підприємців з різних регіонів зібралися для того, щоб закликати народних депутатів відмовитися від закону про повальне впровадження касових апаратів, які ляжуть важким тягарем на малий бізнес. Такий закон, що сприяє детінізації економіки, торкнеться всіх видів бізнесу другої, третьої та четвертої груп, які займаються поданням послуг, громадським харчуванням, торгівлею тощо. Звичайно, закон не передбачає закупівлю фізичних касових апаратів, а буде достатньо внесення спеціальної програми на ноутбук або смартфон. Проте підприємці обурені, заявляючи, що це обіцяє їм великі фінансові витрати, а будь-який порушення буде каратися серйозними штрафами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/stranaua/9900
comments

Обговорення


Новини