Під Мелітополем та Іловайськом ворожі ППО: в Генштабі розкрили плани РФ по захопленню Донбасу

Росіяни намагаються завершити переміщення сил до районів зосередження у Бєлгородській та Воронезькій областях РФ, а також перебазування авіації на аеродроми неподалік східних кордонів України

Українські захисники виявили характеристики, які свідчать про посилення системи протиповітряної оборони недалеко від населених пунктів Мелітополь та Іловайськ. Все це свідчить, що в ході масованого наступу ворог буде намагатися взяти під повний контроль Маріуполь. Наступний населений пункт – Попасна, а далі Курахове. Саме в цьому напрямку планує просуватися ворог. Кінцева мета – вихід на адміністративні кордони Донецької області. Як інформує видання "Коментарі", про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Повідомляється, що на Донецькому і Таврійському напрямках ворог не припиняє вогонь, намагається поступово наступати. Наступ посилюється за рахунок переміщення додаткових сил противника з території РФ.

На Слобожанському напрямку за добу ситуація кардинально не змінилась. Ворог продовжує часткове блокування Харкова. Основні бойові дії розгортаються в районі міста Ізюм, як ключового міста, де ворог сконцентрував значні свої сили.

На Сіверському напрямку триває переміщення додаткових сил РФ на схід України, що також свідчить про головну мету країни-агресора – взяття під контроль всього Донбасу.

Загалом на Донецькому та Луганському напрямках української армією відбито 6 ворожих атак. Окрім втрат в живій силі російська армія втратила 4 танки, 5 бронемашин, 26 одиниць автомобільної техніки та 8 артилерійських систем. До того ж, противник протягом ще одного дня війни не дорахувався 1 літака, 2 вертольотів та 4 беспілотників.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Кремль знову має нову мету війни проти України: експерти розповіли про що свідчать такі заяви.