Головна Новини Суспільство події Під Кабміном будуть мітингувати залізничники: що сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Під Кабміном будуть мітингувати залізничники: що сталося

Залізничники також закликають повернути п'ятиденний робочий тиждень

17 лютого 2021, 00:15
Поділіться публікацією:

Працівники АТ "Укрзалізниця" вийдуть на мітинг під стіни Кабінету міністрів України з вимогою підвищити зарплати і виплатити премії. Про це в Facebook повідомив колишній директор з розвитку бізнесу УЗ Андрій Рязанцев.

Під Кабміном будуть мітингувати залізничники: що сталося

Кабінет міністрів - фото з відкритих джерел

"Загалом має прибути з регіонів більше три тисячі мітингувальників, які висувають ряд вимог до керівництва підприємства і уряду. Слід пам'ятати, що це лише трохи більше одного відсотка працівників "Укрзалізниці". Разом з сім'ями залізничників це понад один мільйон громадян", — повідомив Рязанцев.

За його словами, мітинг викликаний порушенням низки домовленостей між адміністрацією підприємства і трудовим колективом.

"До переліку вимог, серед інших, увійде повернення п'ятиденного робочого тижня, виплата тринадцятої зарплати тощо. Серед вимог до КМУ — повна компенсація за перевезення пільгових категорій громадян, повернення акцизу за використане локомотивами дизельного палива з дорожнього фонду, тощо", — повідомив Рязанцев.

Нагадаємо, Укрзалізниця незабаром планує запуск двох швидкісних двоповерхових поїздів Skoda після їх ремонту. Відомо, що ремонт поїздів буде робити виробник — Skoda Transportation Group. А базова підготовка до ремонту буде проводитися на ЗАТ "Київський електровагоноремонтний завод". Тобто, на власному підприємстві Укрзалізниці. Це допоможе зменшити витрати. У компанії вважають, що доцільніше провести деякі ремонтні роботи в Україні. Наприклад, ті, які не вимагають спеціалізованої експертизи Skoda як виробника.

Так, на ЗАТ "Київський електровагоноремонтний завод" будуть замінювати зношених частин, забарвлення транспорту, відновлення лакофарбового покриття, заміну салонного обладнання.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини