Петиція про скасування переведення годинників набрала необхідні голоси: що далі

Гончаренко: Петиція про скасування переведення годинників отримала підтримку 25 тисяч українців

Народний депутат Олексій Гончаренко повідомив, що петиція до Президента України Володимира Зеленського з вимогою ветувати закон про скасування переведення годинників на літній час зібрала необхідні 25 тисяч підписів. Це означає, що тепер Президент зобов'язаний розглянути звернення громадян і прийняти відповідне рішення.

"Дякую всім, хто підтримав ініціативу! Закон все ще не підписаний президентом. Тому є шанс," — заявив Гончаренко, підкресливши, що саме громадська підтримка може вплинути на остаточне рішення голови держави.

Нагадаємо, що 16 липня Верховна Рада України ухвалила законопроєкт, який передбачає скасування переведення годинників на літній час. Законопроєкт, який розглядався в парламенті протягом трьох років, підтримали 261 народний депутат. Основна мета документа — перейти до постійного часу, не змінюючи його двічі на рік.

За даними соціологічного опитування, проведеного компанією Active Group, 39,5% українців позитивно оцінюють рішення про скасування переходу на літній час. Крім того, ще 28,2% респондентів повністю підтримують цю ініціативу. Це свідчить про досить високий рівень підтримки серед населення. Водночас 21,7% опитаних заявили, що для них це питання не має значення, і вони байдуже ставляться до скасування переведення годинників.

Наразі все залежить від рішення Президента Володимира Зеленського. Якщо він підпише закон, Україна відмовиться від практики переведення годинників на літній час. В іншому випадку, якщо Президент врахує думку підписантів петиції та накладе вето, законопроєкт повернеться на повторний розгляд у Верховну Раду.