Головна Новини Суспільство події П’ята частина населення України – люди похилого віку: Мінсоцполітики
commentss НОВИНИ Всі новини

П’ята частина населення України – люди похилого віку: Мінсоцполітики

У Мінсоцполітики повідомили, що в Україні частка людей похилого віку в структурі населення зростає високими темпами

6 липня 2020, 17:44 comments1209
Поділіться публікацією:

Україна – одна із країн світу, де частка людей похилого віку в структурі населення зростає високими темпами. Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики.

П’ята частина населення України – люди похилого віку: Мінсоцполітики

Наразі в нашій країні проживає понад 9,5 млн осіб старше 60 років – це складає п’яту частину населення, а в селах – навіть третину. При цьому очікувана тривалість життя становить 66 років у чоловіків та 76 – у жінок.

Відповідно до національного демографічного прогнозу, до 2025 року частка осіб, старших за 60 років, складатиме понад 25%, а людей у віці понад 65 років і старше – 18,4%. До 2030 року показники більше ніж 26% і 20% відповідно.

Як зазначив заступник міністра соціальної політики України Борис Лебедцов, демографічні прогнози свідчать про необхідність удосконалення соціально-економічної політики з урахуванням демографічних тенденцій.

Так, державна соціальна політика стосовно громадян старшого покоління в Україні має орієнтуватися на: посилення правового захисту, забезпечення гідного рівня життя та надання необхідної підтримки тим, хто перебуває у складних життєвих обставинах, сприяння підвищенню ролі сім’ї в догляді за людьми похилого віку, організацію ефективного соціального обслуговування, надання психологічної допомоги, а також на сприяння посильній трудовій зайнятості, забезпечення рівного доступу літніх людей до програм і системи професійної орієнтації, підготовки і перепідготовки й забезпечення доступності до інформаційних ресурсів.

Додамо, що в Україні схвалена Стратегія держполітики з питань здорового та активного довголіття населення на період до 2022 року.

Як повідомлялося, стало відомо, який розмір середньої пенсії в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини