Головна Новини Суспільство події П'ять злободенних пісень від українських сучасних виконавців на вірші В. Стуса, які варто послухати
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять злободенних пісень від українських сучасних виконавців на вірші В. Стуса, які варто послухати

Скандальне рішення суду викликало в масах фідбек - весь тираж, який становив 20 тис примірників був викуплений буквально в першій половині дня, а видавці вже анонсували додатковий друк книги

19 жовтня 2020, 19:53 comments1347
Поділіться публікацією:








19 жовтня столичний суд Дарницького району прийняв рішення про заборону продажу книги "Справа Василя Стуса. Збірка документів з архіву колишня КДБ УРСР", автором якої є Вахтанг Кіпіані. За словами "служителів Феміди" вони прийняли таке рішення через порушення "немайнових прав" Віктора Медведчука, який свого часу був правозахисником незаконно засудженого радянською владою поета і дисидента Василя Стуса. У світлі винесення такого дивного судового рішення РБК-Styler опублікував 5 музичних творів, в основу яких покладені злободенні й безсмертні вірші одного з найбільш діяльних представників руху шістдесятників, який боровся за збереження і розвиток української культури.

П'ять злободенних пісень від українських сучасних виконавців на вірші В. Стуса, які варто послухати

en.ppt-online.org

Так, музична група "Фіолет", створена у 2009 році в Луцьку виконала пісню "Співучий, так і треба".



А київська рок-група The Frunk у 2019 році до дня народження поета представила композицію за мотивами його віршів зі збірки "Палімпсести".


"Це людина, чиї порівняння і метафори викликають глибокі емоції. Людина, яка померла в неволі за переконання про необхідність збереження і розвитку нашої культури. Людина, ім'ям якої називають університети, вулиці й площі — тільки так ми, як нащадки, можемо його віддячити. Ми хочемо віддячити Василя Стуса, поклавши його вірші на музику", - написав вокаліст групи Ростислав Столяренко в Facebook.

Також відомо, що до документальній стрічці-біографії Василя Стуса під назвою "Ваш Василь" львівський репер Палиндром написав саундтрек "Чи не доживши".



Марія Бурмака пісню на слова В.Стуса "Верни до мене, пам'яте моя" виконала в пам'ять 15-річного Дані Дідика, який загинув під час теракту на Марші Єдності в Харкові в лютому 2015 року.



Після тривалої відсутності на сцені у квітні 2020 року група "Веремій" представив пісню "Усміхнені й Живі", слова якої також належать поетові.


Раніше "Коментарі" писали про те, що режисер фільму про Стуса використовував Медведчука для "розкрутки" картини.

















Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини