Головна Новини Суспільство події Партнер Радуцького з медичного бізнесу торгує журналістськими посвідченнями
commentss НОВИНИ Всі новини

Партнер Радуцького з медичного бізнесу торгує журналістськими посвідченнями

За 1800 гривень "покупцеві" пропонують "наказ про призначення на посаду журналіста", бланк для журналістських запитів і навіть наліпку "преса" на лобове скло автомобілів

4 грудня 2020, 11:43 comments6539
Поділіться публікацією:

Всеукраїнська громадська організація "Журналісти проти корупції" торгує журналістськими посвідченнями по 1800 грн за штуку. А рекламує такий "товар" Національний союз незалежних журналістів. Про це повідомляє портал "Детектор Медіа" .

Партнер Радуцького з медичного бізнесу торгує журналістськими посвідченнями

ФОТО: З відкритих джерел

Крім журналістського посвідчення "покупцеві" також пропонують "наказ про призначення на посаду журналіста", бланк для журналістських запитів і навіть наліпку "преса" на лобове скло автомобілів.

Одним з членів ВГО "Журналісти проти корупції" є партнер з медичного бізнесу депутата від "Слуги народу" Михайла Радуцького — Антон Гура. Останній став позиціонувати себе журналістом нещодавно, і до березня поточного року іменувався "активістом".

"Гура спочатку на волонтерських засадах, а потім вже в якості журналіста "Журналісти проти корупції "відвідав близько 150 медичних та інших державних установ по всій Україні", — зазначалося в одній з петицій на ім'я президента Володимира Зеленського.

З главою комітету з питань охорони здоров'я Радуцьким, Гуру пов'язують тривала дружба в Facebook , взаємна публічна підтримка один одного в ефірах програм "Право на владу" і "Свобода слова" Савіка Шустера, а також тісне особисте спілкування. 

Окрім цього, Гура є повноцінним бізнес-партнером народного депутата. Наприклад, ще 6 березня Гура розмістив на своїй сторінці пост з пропозицією купити у нього медичні маски з Китаю — по 70 і по 100 грн за штуку. Саме ті, на які в країні тоді був величезний дефіцит, спровокований Радуцьким. Адже ще 29 лютого стало відомо, що компанія нардепа скупила і перепродала в Китай 28 мільйонів захисних засобів.

Крім того, Гура активно торгує медобладнанням та витратними матеріалами, які реалізовують і фірми Радуцького. За бюджетні кошти у "журналіста" українські лікарні купують переважно системи для забору аналізу крові, адаптери з голками, фармацевтичні холодильники і не тільки. Їх вартість становить десятки мільйонів гривень.

Незважаючи на наявність такого бізнес-партнера як Радуцький, Гура не упускає можливості "попросити" матеріальної допомоги в своїх підписників у соціальних мережах. У його активістський постах часто з'являється номер особистої карти, і він звертається до своїх шанувальників з проханням вислати гроші "на солярку". Можливо, таким чином він прагне переконати народ у своїй незалежній діяльності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергій Кот

16 серпня 2022, 08:57

Пояснюю журналісту Станиславу Молчанову, немає такої організації "Національний союз незалежних журналістів" є Національна спілка незалежних журналістів України, це перше. Друге, порада, якщо "журналіст" Молчанов спеціалізується на "джинсі" то не "підставляй" Киевский национальный университет имени Тараса Шевченко такими "горбатими" статтями, а краще не називай себе журналістом. А для тих хто хоче приєднатись до Незалежних журналістів вхід тут https://pero.org.ua/staty-chlenom-ruhu/

Вася

23 лютого 2022, 23:49

Это фейк.. Он уже высказал свое мнение относительно этого вопроса

Вася

23 лютого 2022, 23:49

Людмила, это фейк

Людмила

22 січня 2022, 10:43

Як перевірити достовірність інформації про Гуру?


Новини