Головна Новини Суспільство події ОПЗЖ в лідерах, проблеми від кредитів МВФ та зовнішнє управління - українці відповіли на питання про політику
commentss НОВИНИ Всі новини

ОПЗЖ в лідерах, проблеми від кредитів МВФ та зовнішнє управління - українці відповіли на питання про політику

У свіжому моніторингу громадської думки українці оцінили фінансову співпрацю з ЄС та МВФ та назвали основні проблеми держави

2 лютого 2021, 15:27
Поділіться публікацією:

1 лютого були опубліковані результати нового моніторингу громадської думки, проведеного Центром "Соціальний моніторинг".

ОПЗЖ в лідерах, проблеми від кредитів МВФ та зовнішнє управління - українці відповіли на питання про політику

Опитування від Центру "Соціальний моніторинг". Фото: відкриті джерела

"Рейтинг партії "Слуга народу" повільно зменшувався, в рейтинг "Опозиційної платформи — За життя" повільно зростав. Доволі сталі тенденції змін електоральних орієнтацій населення країни з червня 2020 р. по січень 2021 року", — йдеться у повідомленні компанії.

Такі самі результати продемонстрував і опублікований раніше результат опитування громадської думки від КМІС.

Більш ніж половина українців (50,6%), на відміну від показника у грудні (41,1%), погоджуються із необхідністю проведення дострокових виборів до Верховної Ради. У такому випадку шанси потрапити в парламент отримали б лише 4 політичні сили: "ОПЗЖ" (22,6%), "Слуга народу" (20,7%), "Європейська солідарність" (15,6%), ВО "Батьківщина" (11,3%).

У "президентському рейтингу" політики утримують свої місця, щоправда, відсотки "довіри" громадян змінюються: Зеленський (25,6%), Бойко (18,4%) або Медведчук (15,5%), Порошенко (15,2%), Тимошенко (11,5%).

Найважливішими проблемами громадяни називають: зростання тарифів на "комуналку", інфляцію та зростання цін, занепад економіки, конфлікт на Донбасі, безробіття. Стосовно нещодавнього підняття комунальних тарифів — 87% опитаних не вважають, що це зумовлено економічною ситуацією.

Менш як 10% українців вважають, що Президент, Кабмін і вся українська економіка є вільними від зовнішнього управління. Більшість половини вбачають вплив інших країн виключно шкідливим.

Негативно українці оцінюють і фінансову співпрацю з ЄС та МВФ. Так, кредитну угоду з ЄС із прописаними в ній зобов'язаннями України вважають дуже шкідливою 58,5% опитаних. А проблеми, які створили Україні угоди з МВФ взагалі оцінюються вкрай погано: ринкові ціни на газ і тепло (проти — 77,5%), оптимізація мережі шкіл (проти — 85,1%), нинішня реформа охорони здоров'я (проти — 71,8%).

Опитування проводилося Центром у період з 15 по 25 січня цього року, похибка складає 1,1-1,9%.

Нагадаємо, нещодавно експерти розповіли, чому падає рейтинг Зеленського та "Слуги народу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини