Головна Новини Суспільство події Опубліковані фото найбільшого айсберга в світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Опубліковані фото найбільшого айсберга в світі

Сфотографувати айсберг А-68, що рухається зараз Атлантичним океаном, вдалося пілотам ВПС Великобританії

7 грудня 2020, 18:51
Поділіться публікацією:

Найбільший в світі асйберг А68 відобразили на фото. Знімки зробили пілоти Британських сил на Південноатлантичних островах (BFSAI).

Опубліковані фото найбільшого айсберга в світі

Фото: facebook.com/British.Forces.South.Atlantic.Islands

Повідомляється, що в даний час айсберг рухається через Південний Антарктичний фронт, наближаючись на своєму шляху до острова Південна Георгія.

Пілотам вдалося відобразити деталі тріщин в айсбергу та його уламків. Але при цьому не вийшло повністю помістити айсберг в один знімок — настільки він великий. Тому військові зняли айсберг крупним планом, показавши і його, і все, що утворилося у воді навколо нього. Відзначається, що цей айсберг привертав увагу численних круїзних суден в Південному океані влітку. Однак через нинішню глобальну пандемію рух круїзних суден у цьому році дуже скоротився.

Інформація, зібрана розвідкою, була передана уряду Південної Георгії і Південних Сандвічевих островів, Британській антарктичній служби, які стежать за ходом А68а. У повідомленні говориться, що знімки, відеозйомки і візуальні спостереження допоможуть спрогнозувати майбутню поведінку айсберга і визначити масштаби загрози місцевим районам.

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", величезна брила льоду, відома як айсберг A68a, наближається до острова Південна Георгія, що в Атлантичному океані. Експерти припускають, що існує ймовірність того, що його приб'є прямо до берегів острова, який є частиною Великобританії.

Якщо події будуть розвиватися за цим сценарієм, на місцевих тварин чекає кілька небезпек. Так, айсберг може закрити звичні канали їжі для популяції тюленів і пінгвінів, тварини, що живуть на морському дні в тому місці, де айсберг сяде на мілину, ймовірно загинуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини