ООН переносить на рік найважливіший саміт щодо клімату через пандемію коронавірусу

ООН переносить саміт щодо клімату на 2021 рік і сподівається, що відстрочка на рік дозволить розробити більш серйозний план зі скорочення парникових викидів

Конференція Організації Об'єднаних Націй (ООН) з питань зміни клімату, відома також як COP26, повинна була стати найважливішим самітом по зміні клімату з часу переговорів 2015 року, коли було підписано Паризький угоду. Але через пандемію коронавірусу організаторам довелося перенести конференцію на рік. Про це пише Reuters.

Мова йде про 26-у конференцію ООН з питань зміни клімату. Вона повинна була відбутися в місті Глазго, Шотландія, з 9 по 20 листопада 2020 року під головуванням уряду Великобританії. Саміт буде перенесено на листопад 2021 року. Глазго, Шотландія залишиться містом-господарем.

Очікується, що сотні світових лідерів відреагують на громадський тиск на користь більш рішучих глобальних дій в області клімату, оголосивши про більш швидке скорочення викидів парникових газів.

Британський кліматолог Алок Шарму сказав, що перенесення заходу дасть країнам більше часу для відновлення економіки з упором на зміну клімату. Учасники переговорів з блоку менш розвинених країн також закликають уряди не використовувати пандемію для затягування розробки більш серйозних планів щодо зміни клімату, а замість цього активізувати поновлювані джерела енергії, заходи по збереженню навколишнього середовища та інші зелені заходи з відновлення економіки.

Лідери Європейського союзу запропонували такий план в середу, щоб прив'язати фонд відновлення в 750 млрд євро до кліматичних цілей.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що майже повністю вкрита льодом Антарктида почала змінюватися разом зі змінами клімату по всьому світу. Наприклад, поверх снігу почали рости зелені водорості, які видно навіть з космосу.