Олександр Данилюк бреше - Милованов

29 липня конкурсна комісія не допустила Данилюка до конкурсу на посаду директора Бюро економічної безпеки

Я не говорив, що була вказівка Офісу зняти колишнього секретаря РНБО Олександра Данилюка. Навпаки, я сказав, що це рішення комісії - зняти 11 кандидатів. Про це заявив радник голови ОПУ Тимофій Милованов, коментуючи недавній інцидент з Данилюком.

"Рішення готувала робоча група на основі закону. Комісія затвердила це рішення. Коли Данилюк дізнався, що це було рішення незалежне від офісу і я особисто вважаю це рішення правильним - він сказився. Після цього він почав звинувачувати мене в порушенні закону і сказав, що він уже домовився з НАПК, що ті видадуть довідку про це. Я попросив його не переходити на особистості і не політизувати процес. А просто навчитися заповнювати документи. І далі йти в суд", - розповів Милованов.

За його словами, після цього, Данилюк звинуватив мене у співпраці з владою. Я нагадав йому як він працював і отримував гроші від Віктора Януковича. Данилюку не було що відповісти і він перейшов до фізичного насильства.

"Данилюк не реформатор, а гопник і позер. Він застосовує фізичний та моральний тиск. Реформа БЕБ не його реформа, вона була підготовлена іншими людьми. Він нічим не відрізняється від Януковича або Коломойського. Тому що він застосовує ті самі методи. Данилюка не цікавить доля України, а тільки своє его і влада. Більш того, він зрадник. Він зрадив все команди, з якими працював - Януковича, потім Порошенко, пізніше Зеленського. Я борюся за те, щоб в Україні було верховенство права і верховенство фактів. Комісія діє на основі закону", - додав Милованов.

Нагадаємо, між екссекретарем Ради нацбезпеки і оборони України Олександром Данилюком і радником голови Офісу Зеленського сталася бійка. Інцидент стався на святкуванні дня народження самого Данилюка, на який був запрошений і Милованов. Журналісти повідомляють, що перед бійкою обидва відійшли в сторону і почали вести бесіду, потім чоловіки почали сваритися.