Окупанти блокують "зелені коридори", щоб змушувати українців їхати в Росію

Президент України розповів про гуманітарну кризу на окупованих територіях

За словами президента, окупанти навмисно блокують міста, "зелені коридори" та евакуацію населення, щоб завозити свої гумконвої, змушувати громадян їхати на територію Росії. Про це повідомляє Офіс президента.

Гуманітарні вантажі від України не можуть проїхати до міст та сіл, де стоять російські війська. Окупанти навмисно блокують "зелені коридори", щоб з іншого боку заїжджали їхні гуманітарні вантажі. В Харкові не дають українцям виходити через "зелені коридори" в інші області України, а переконують їх виїжджати до РФ, бо там начебто їх будуть годувати, й ніхто не буде вбивати.

За словами президента, наша держава не забороняє та не перешкоджає виїзду до РФ громадян, які вирішать зробити це для порятунку чи з інших причин. Втім, українці не хочуть туди їхати. В тих населених пунктах, які захопили російські війська, окупанти створюються важкі умови для життя: відключено тепло, воду, електроенергію, зв'язок, пограбовані магазини, в аптеках немає ніяких препаратів.

Народні депутати України звернулися до ВООЗ та Червоного Хреста. Комітет написав три листи для міжнародних організацій — ВООЗ, Міжнародного комітету Червоного Хреста, голови гуманітарного комітету Української Медичної Асоціації США у зв'язку з тим, що в умовах війни наявні проблеми з організацією роботи медичних закладів, забезпеченням лікарень та аптек медичними препаратами, вивезенням поранених із місць бойових дій.

Як повідомив портал, українцям розповіли про важливість світломаскування в умовах воєнного стану. Отже, щоб убезпечити себе та своїх близьких, потрібно вимкнути у будинку світло, зашторити всі вікна та вимкнути вуличне освітлення у своїх будинках. Таким чином, житлові приміщення стануть непомітними для супротивника в темний час доби.