Обраний президент Мексики відхилила запрошення Зеленського відвідати Україну: чим пояснила відмову

Мексика має намір продовжувати ту політику, якої дотримувалася і раніше

Обраний президент Мексики Клаудія Шейнбаум заявила, що її позиція продиктована тим, що вона має намір дотримуватись політики невтручання у зовнішні справи, продовжуючи курс свого попередника Андреса Мануеля Лопеса Обрадора. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Fuser News".

Шейнбаум відхилила запрошення президента України Володимира Зеленського відвідати Київ після вступу на посаду 1 жовтня.

"Наша відповідальність знаходиться тут. Ми відвідуватимемо деякі міжнародні заходи, які вважаємо важливими, але ми не будемо багато подорожувати. Наша відповідальність – тут", - зазначила Шейнбаум.

Лідер Мексики наголосила, що вона бачить своїм завданням, а також задачею свого уряду вирішення внутрішніх питань.

Водночас Шейнбаум підтвердила, що Мексики й надалі вибудовуватиме дипломатичні відносини з усіма країнами, за винятком Еквадору, де у квітні стався інцидент із мексиканським посольством, що Шейнбаум назвала "порушенням суверенітету".

Варто нагадати, що днями глава української держави Володимир Зеленський дав інтерв'ю мексиканському виданню Excelsior інтерв'ю, в якому висловив сподівання, що Мексика на офіційному рівні відвідає Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" - колишній посол України США Валерій Чалий опублікував на своїй сторінці у Facebook інформацію про те, що Сполучені Штати мають реальну проблему безпеки на південному кордоні. Там контрабандисти, провідники незаконних мігрантів та наркокур'єри – це справді вже системна загроза, яка має бути подолана, але щось ніяк не вдається.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Мексиці сказали, що чекає на диктатора Путіна, якщо він приїде на інавгурацію президента.