Головна Новини Суспільство події Обережно, шахраї: на Одещині обкрадали пенсіонерів на тисячі гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

Обережно, шахраї: на Одещині обкрадали пенсіонерів на тисячі гривень

Жінки прикидалися робітниками соцслужб та виманювали гроші з літніх людей

25 лютого 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

В Одеській області двоє жінок обкрадали пенсіонерів. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Обережно, шахраї: на Одещині обкрадали пенсіонерів на тисячі гривень

Шахраї в Україні обкрадали пенсіонерів - яким способом. Фото: u-f.ru

Аферисти їздили по області та відстежували самотніх пенсіонерів на вулицях та дворах. Шахрайки зверталися до пенсіонерів як соціальні робітники. Жінки повідомляли, що вони оформляють літнім людям матеріальну допомогу від держави. Далі пенсіонери запрошували шахраїв додому, щоб підписати всі необхідні папери та надати документи.

Вже в будинках жінки починали розмову про те, що деякі номінали нацвалюти скоро втратять силу, тому їх потрібно обміняти на нові гроші. Наївні пенсіонери показували свої гроші, а "соцпрацівниці" повідомляли, які гривні потрібно здати в банк. Далі вони відволікали громадянина та непомітно заміняли гроші звичайним папером.

За такою схемою жінкам вдалося назбирати величезну суму. Так в однієї бабусі з міста Південне соцпрацівниці забрали більш як 50 тисяч гривень. Ще одну немаленьку суму 17 тисяч гривень винесли з дому літньої жінки з Білгород-Дністровського.

Поліції вдалося затримати шахрайок. Нині триває слідство.

Нагадаємо, що за лютий значно побільшало шахраїв, які намагаються виманити гроші з користувачів онлайн банку Monobank. Тільки з початку цього місяця аферисти телефонували 385 особам. Серед них 22 людини переказали свої кошти шахраям. Як не стати наступною жертвою шахраїв, читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що шахраї не тільки придумують нові, більш хитрі способи заволодіти грошима українців, а також і "воскрешають" старі схеми обману з новим підходом. Про схему обману читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини