Об'єднання РФ та КНДР: реакція НАТО

Єнс Столтенберг прокоментував договір між РФ та КНДР

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що договір про всеосяжне стратегічне партнерство, який підписали Росія та Північна Корея, демонструє зростаючу узгодженість між авторитарними державами та наголошує на важливості того, щоб демократії виступали єдиним фронтом. Як передає портал "Коментарі", про це генсек заявив на панельній дискусії під час офіційного візиту до Канади, повідомляє Reuters.

Генсек Альянсу зазначив, що КНДР надала "величезну кількість боєприпасів" РФ, тоді як Китай та Іран надають підтримку Москві у її загарбницькій війні проти України.

"Ми повинні усвідомлювати, що авторитарні держави все більше об'єднуються. Вони підтримують одна одну так, як ми ніколи раніше не бачили", – сказав Єнс Столтенберг.

За його словами, посилення зближення РФ та інших азіатських країн означає, що для НАТО ще важливіше співпрацювати із союзниками в цьому регіоні.

Інші члени НАТО "занепокоєні фінансовим балансом, вони хочуть витрачати гроші на охорону здоров'я та освіту", - сказав генсек, додавши, що "якщо ми не зможемо зберегти мир, то все, що ми робимо у галузі охорони здоров'я, боротьби зі зміною клімату та освіти... не матиме успіху".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Володимир Путін та Кім Чен Ин, підписавши договір про стратегічне військове партнерство, анулювали міжнародні резолюції та рішення щодо КНДР. Таку думку висловив радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Підписання стратегічного військового партнерства між РФ та КНДР (по суті, демонстративного пакту про спільне руйнування глобальних правил та організацію масових вбивств мирного населення інших країн) – це одностороннє та нахабне обнулення всього пакету міжнародних рішень, резолюцій та обмежень, накладених на КНДР", – заявив Михайло Подоляк.

За його словами, тепер ООН та інші організації, відповідальні за ефективний контроль за виконанням санкцій, виглядають "вкрай промовисто".