Новий суддя КСУ незадоволений рівнем зарплати: "надмірно велика"

Віктор Кичун вважає, що високі зарплати суддів можуть стати причиною неприязні до суддів

Суддя Конституційного суду України Віктор Кичун називає занадто високою зарплату суддів, яка становить близько 300 тисяч гривень. Про це сказано в матеріалі видання РБК-Україна.

За його словами, зарплата суддів, яка є високою необгрунтовано, викликає загальну неприязнь до представників цієї професії і, зокрема, до самого Конституційного суду.

"Це, знаєте, теж є додатковим елементом ненависті до суддів КСУ, що вони, мовляв, отримують гігантські зарплати, а виносять такі сумнівні рішення", - сказав Кичун.

Суддя запевняє, що необхідно повернути довіру українців до Конституційного суду. Зробити це, за словами Кічуна, можна за допомогою "справедливих для суспільства" рішень.

"Треба виносити рішення, які об'єднують. Я вважаю, що таким могло б стати, наприклад, рішення про мову (мається на увазі закон" Про забезпечення функціонування української мови як державної ", - ред.)", - сказав суддя.
Він вважає, що таким чином можна продемонструвати згуртованість, уникнути груп інтересів, "щоб показати, що ми всі представники в КСУ від українського народу".
Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що напевно багато хто чув про величезні зарплати співробітників головних антикорупційних відомств України - Національного антикорупційного бюро та Національного агенства з питань запобігання корупції. Поки українці мріють про підвищення зарплат, співробітники відомств по боротьбі з корупцією заробляють десятки, а то і сотні тисяч гривень. Експерти розповіли, чому представники антикорупційних відомств отримують такі високі зарплати й чи виправдовує їх діяльність витрати на утримання з боку держави.