Новий канал журналістів ZIK, Newsone та "112 Україна" закрили майже відразу після початку мовлення

В трансляції YouTube висить повідомлення: "Трансляцію" Першого незалежного "заблокували на супутниках"

Новий канал журналістів ZIK, Newsone та "112 Україна" закрили майже відразу після початку мовлення. Свіжокуплений львівський телеканал "Перший незалежний" пробув в ефірі годину.

Так, телеканал "Перший незалежний" ("Перший незалежний") телеканал, в який об'єдналися співробітники заборонених до трансляції каналів ZiK, NewsOne і "112", також були відключений від мовлення. Про це йдеться в заяві, яку було опубліковано в Telegram телеканалу 26 лютого.

"Під тиском влади і правоохоронних органів телеканал" Перший Незалежний "був відключений від мовлення через годину після початку ефіру", - стверджують в "Першому незалежному".

Телекомунікаційні та кабельні провайдери, а також супутникові оператори виконали вимогу СБУ не надавати свої послуги телеканалу.

Представники каналу стверджують, що заборона на мовлення каналу є незаконним, оскільки не відповідає міжнародно-правовим стандартам свободи слова, тому "Перший незалежний" буде це оскаржити.

Нагадаємо, запуск нового телеканалу Віктора Медведчука планується на квітень 2021 року. Повідомляється, що телеканал будуть створювати на базі львівського "Першого незалежного", а очолить його продюсер Олексій Семенов, який був главою холдингу, який потрапив під санкції РНБО (112, NewsOne і Zik). Сам Олексій Семенов і президент каналів, які потрапили під санкції не відповіли на інформаційні запити журналістів. 23 лютого повідомлялося, що співробітники закритих телеканалів Віктора Медведчука створили нову компанію під назвою ТОВ "Медіахолдинг Новости".

2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про накладення санкцій на нардепа Тараса Козака та його бізнес-активів, серед яких були телеканали 112, NewsOne і Zik. Фактичним власником медіахолдингу називають Віктора Медведчука.