Нова пошта відновлює плату за зберігання посилок

Платити за зберігання на Новій пошті доведеться тим, хто не встигне забрати посилку протягом семи днів

Нова пошта повертається до звичного режиму роботи з 1 червня. Зокрема, з понеділка відновлять плату за зберігання посилок у відділенні. Про це повідомили в прес-службі компанії.

Ще 18 березня з початком карантину в Україні Нова пошта вирішила не стягувати плату з клієнтів, якщо вони не зможуть вчасно забрати свої посилки. Це було пов'язано з тим, що в Україні запровадили ряд обмежень, у тому числі і транспортних. Також деяким категоріям населення рекомендували в цей період залишатися вдома. У компанії тоді пообіцяли, що свої відправлення українці зможуть забрати, якщо знадобиться, пізніше або вже після закінчення карантину.

1 червня в Україні Кабмін планує скасувати деякі обмеження. Нова пошта, у зв'язку з цим, вирішила повернутися до звичайного графіку.

Безкоштовно посилки тепер будуть зберігати лише протягом 7 днів, далі за послугу доведеться платити, повідомили в компанії. Ці ж правила діяли до початку карантину в Україні.

"У містах вже відновлюють роботу громадського транспорту. Незабаром стартують міжміські та міжобласні перевезення, тому ми вирішили повернути плату за послугу", - повідомили в прес-службі компанії.

Якщо ж посилка прийде у відділення до 1 червня, то незалежно від того, в який саме день це станеться, нараховувати плату за зберігання почнуть все одно тільки з 8 червня, пообіцяли в компанії.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, чим може бути небезпечна відпустка під час пандемії коронавірусу.