Нова порція брехні: російські ЗМІ підробляють фото для дискредитації ЗСУ

Центр протидії дезінформації розкриває фейк про українських військових у Курській області

Російські пропагандисти продовжують створювати фейкові новини, намагаючись дискредитувати українську армію. Цього разу вони поширили неправдиву інформацію про 61-у окрему механізовану бригаду Збройних сил України, яка нібито вчинила жорстокі дії проти мирних жителів у Курській області. Пропагандисти стверджували, що українські військові "похвалилися" фотографіями закатованих людей.

Центр протидії дезінформації після перевірки повідомив, що ця інформація не відповідає дійсності. Насправді російські медіа взяли стару фотографію і за допомогою фоторедактора змінили текст на знімку, щоб представити українських військових у негативному світлі. Подібні фальсифікації спрямовані на те, щоб створити негативний образ українських захисників і підірвати їхню репутацію.


Центр протидії дезінформації швидко відреагував на поширення цього фейку. За їх словами, це класичний приклад інформаційної війни, коли неправдива інформація використовується для маніпуляцій та створення ворожого образу українських військових.

Центр перевірив оригінальне фото та підтвердив, що на ньому не було жодних згадок про жорстокість. Всі зміни були зроблені російськими пропагандистами для того, щоб дискредитувати українську армію. Експерти закликають громадян перевіряти інформацію та довіряти лише офіційним джерелам.

Читайте також на порталі “Коментарі” - У серпні цього року в російських соціальних мережах з'явилася новина про нібито існуюче графіті в Лондоні, де Президент України Володимир Зеленський зображений разом із членами легендарного гурту The Beatles. За змістом фейка, під мостом, розташованим неподалік від будинку Пола Маккартні, Зеленський "краде гаманець" у Джорджа Харрісона. Ця історія знову набула обертів, ставши черговим "витком" російської дезінформації.