Не коронавірус: українці назвали головну подію року

Опитування показало, які політичні події 2020 року найбільше запам'яталися українцям

Більшість українців вважають головною політичною подією року місцеві вибори. Про це свідчать результати опитування "Центру Разумкова".

Так, на перше місце серед політичних подій 2020 року місцеві вибори вивели голоси 33% учасників опитування. Причому більшість тих, хто назвав цю подію (54%), вважають її позитивною, а 11% — негативною.

Друга сходинка (23%) у епідемію коронавірусу і пов’язаних з нею карантинних заходів і локдауну. Майже одноголосно (95%) ця подія вважається опитаними негативною.

Зазначається, що також українці згадали про такі події:

- рішення Конституційного Суду про скасування антикорупційних законів (4,5%),

- ухвалення закону про ринок земель сільськогосподарського призначення (3%),

- перемир’я на Донбасі (3%),

- економічна криза та зниження рівня життя населення (2%),

- підвищення цін на газ та комунальних тарифів (2%),

- звільнення полонених (2%),

- війна на Донбасі (1%).

Тоді як у світі, за результатами дослідження, українці вважають головними політичними подіями 2020 року в світі вибори у США (29%) та епідемію COVID-19 і пов’язані з нею протиепідемічні заходи (27,5%). Ще 10% респондентів згадали про вибори в Білорусі, 5% — війну в Нагірному Карабаху, 2% — світову економічну кризу, 1,5% — створення вакцини від COVID-19.

Як повідомляв раніше портал "Коментарі", українці визначили політика року. Цікаво, що та ж сама персона, на думку опитаних, стала й розчаруванням поточного року. Зазначається, що 5% від загальної кількості учасників опитування відповіли, що відчувають невдоволення щодо всього українського політикуму. А ще 17% не надали перевагу жодному з українських політиків.