НБУ випустив першу вертикальну банкноту на честь українського космонавта Леоніда Каденюка

Кількість випущених банкнот складає 50 тис.

Національний банк України випустив нову сувенірну банкноту "Леонід Каденюк - перший космонавт незалежної України". Про це повідомляє пресслужба відомства.

Це перша сувенірна неплатіжна купюра з вертикальним дизайном. Основне зображення на лицевій стороні банкноти – портрет космонавта. На зворотній – американській космічний корабель-шаттл "Колумбія" на тлі планет Сонячної системи, на борту якого Каденюк провів в космосі 14 діб. Банкнота розміром 8 на 17 см містить великий спектр оригінальних захисних елементів. Так, наприклад, водяний знак на банкноті зображений у вигляді Земної кулі з материками, він змінює колір в залежності від того, як падає світло: від зеленого - до синього.


Раніше портал "Коментарі" писав про те, що У Росії в оборот випустили монети із зображенням героїв відомого радянського мультсеріалу. Монети із зображенням Чебурашки та Крокодила Гени з дорогоцінного металу номіналом в 3 російських рублі, а також з недорогоцінного сплаву у 25 рублів надійшли в масовий обіг вже сьогодні, 24 листопада.