Названо 10 способів зігрітися вдома, поки не включили опалення

Опалення вмикають, коли середньодобова температура вуличного повітря нижче +8 °С зберігається протягом п'яти календарних днів

Календарна осінь в Україну прийшла впевнено і точно за графіком. Тепер вранці без куртки на вулицю виходять лише моржі. Вечорами стовпчик термометра може опускатися і до +5°С, і навіть до +3°С. У оселях українців стає прохолодно, і всі чекають початку опалювального сезону, пише "Украмедіа".

За законом опалення вмикають, коли середньодобова температура вуличного повітря нижче +8 °С зберігається протягом п'яти календарних днів. Тобто п'ять днів поспіль середня температура повітря не повинна підніматися вище 8 градусів. Так, українцям назвали десять лайфхаків, як зігрітись вдома, поки холодні батареї.

10 порад, як зігрітися у власному будинку, поки не включили опалення:

1. Кухня - температура в кухні і ванній кімнаті на 1-3 градуси вище, ніж в середньому по квартирі. В кухні зберігається тепло від гарячої води з крану і після приготування їжі в духовці і на варильній панелі. Тому зараз це ідеальне місце, щоб проводити сімейні вечори.

2. Зарядка - найкраще робити вранці, коли після сну не хочеться вилізти з теплого ліжка. Буквально декілька вправ розігріють і розбудять організм.

3. Кондиціонер - такий спосіб знайомий багатьом, але часто про нього забувають, вважаючи, що кондиціонер здатний тільки охолоджувати повітря в приміщенні. Немає. Якщо в квартирі температура не перевищує 20 градусів, а ви включите кондиціонер, щоб він працював на 25-27 градусів, прилад буде діяти в режимі нагрівання і підніме температуру в кімнаті.

4. Сонце - якщо протягом дня є момент, коли у ваше вікно напряму потрапляють сонячні промені, то найкраще відкрити штори якомога ширше, щоб небесне світило зігріло кімнату.

5. Душ - гарячий душ ж, або навіть ванну краще приймати ввечері, перед сном. Головне, щоб після водних процедур у вас не було заплановано ніяких справ. Відразу після ванни необхідно бігти в ліжко і кутатися в ковдру. Засипати ви будете з відчуттям тепла і комфорту.

6. Кулінарія - під час приготування їжі за допомогою варильної панелі або духової шафи вивільняється велика кількість тепла, яке в будь-якому разі залишиться в квартирі, трохи підвищивши температуру. Головне - не використовувати конфорки в якості засобів обігріву. Це неекологічно і небезпечно.

7. Електричні грілки - останнім часом особливу популярність здобули електронні ковдри, які споживають мінімум електроенергії, але в них так приємно закутатися в холодну пору.

8. Світло - якщо вдома є лампи розжарювання під старовину, декоративні - з товстою ниткою розжарювання, вони дають не тільки світло, але й тепло.

9. Ванна для ніг - можна організувати чудову гарячу ванну для ніг. Це зігріє і вас, і кімнату. Та й для здоров'я такий метод теж корисний.

10. Романтична вечеря - завершити день можна романтичною вечерею при свічках - і для душі приємно, і для бюджету недорого.

Раніше портал "Коментарі" інформував, що стало відомо, кому з українців компенсують витрати на електроопалення.