Названі найбезпечніші авіакомпанії: хто в лідерах

Ці компанії виявилася найбезпечнішими за 2020 рік

Відомий сервіс AirlineRatings, на якому зібрані дані про міжнародні та регіональні авіакомпанії, опублікував список найбезпечніших авіаперевізників за 2020 рік.

Лідерами рейтингу стала австралійська компанія Qantas, що має прізвисько "Літаючий Кенгуру". Компанія тримає титул "найбезпечнішої", оскільки жоден її реактивний літак не потрапляв в авіакатастрофи. Вона вже вдруге лідирує в цьому рейтингу.

На другому місці авіакомпанія Катару - Qatar Airways, яка виконує рейси по 160 пунктів призначення, з яких всі є міжнародними. Трійку лідерів замкнув Air New Zealand - найбільший авіаперевізник Нової Зеландії.

Далі в списку йде Singapore Airlines - національна авіакомпанія Сінгапуру. У 2018 році вона завоювала перше місце в категоріях: "Кращий перший клас", "Авіакомпанія Best First Class Seat" і "Краща авіакомпанія в Азії". Четверте місце в рейтингу дісталося Emirates - одній з найбільших світових авіакомпаній, які базуються в Дубаї (ОАЕ). І на п'ятому місці опинилася EVA Air - тайванська міжнародна авіакомпанія, яка надає пасажирські та вантажні авіаперевезення більш ніж в 60 напрямках Азії, Австралії, Європи та Північної Америки.

З повним списком безпечних авіакомпаній можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, що сервіс AirlineRatings стежить за 385 авіаперевізниками з усього світу і враховує до уваги такі фактори, як кількість авіакатастроф і серйозних інцидентів, вік літаків, фінансове становище авіакомпанії, навчання пілотів і культуру поведінки на борту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що авіакомпанії вводять "цифровий документ здоров'я" для туристів.