Головна Новини Суспільство події Названа основна причина введення нового локдауна
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа основна причина введення нового локдауна

Локдаун в країні триватиме до 24 січня

8 січня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

З цієї п'ятниці, 8 січня, на всій території України почали діяти жорсткі карантинні обмеження. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив, чому локдаун був введений саме в цьому місяці.

Названа основна причина введення нового локдауна

локдаун в Україні 2021 / фото: zik.ua

Після карантину вихідного дня в країні знизилася кількість нових випадків захворювання коронавірусною інфекцією. У зв'язку з цим, українцям дали можливість відсвяткувати новорічні свята і не вводили жорсткі обмеження. Однак, з 8 по 24 січня очікується приріст захворюваності, тому пора прийняти заходи.

"Я думаю, що всім зрозуміло, що, коли є масове скупчення людей під час новорічних свят кількість інфікованих зростає ... Цей інкубаційний період — 14 днів — якраз припадатиме на дію посилених обмежувальних заходів", — підкреслив міністр охорони здоров'я.

З 8 по 24 січня на території України буде заборонено роботу ресторанів, кафе, барів, а також непродовольчих магазинів. Також свою роботу припинили кінотеатри, фітнес-клуби, театри та торгово-розважальні комплекси. У цей період забороняється проведення будь-яких масових заходів (можна тільки спортивним командам, але без глядачів).

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксовано 5 676 нових випадків захворювання коронавірусом, найбільше в Києві, Миколаївській і Донецькій області.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що по світу почала поширюватися нова мутована форма коронавірусної інфекції. За словами фахівцем, мало того, що вона вражає людей набагато швидше, так ще і більш заразна, ніж звичайна форма. Перші випадки вже зафіксовані в Японії, Німеччині, Нідерландах, США та інших країнах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

черномор

8 січня 2021, 17:13

спятили

ККК

8 січня 2021, 13:13

зеленое чмо просто пидараст бесхребетный!


Новини