Найскладніша зима попереду: Шмигаль розповів про підготовку до опалювального сезону

Україна збільшує видобуток газу для самостійного проходження опалювального сезону

Перед настанням зими Україна серйозно готується протистояти енергетичним викликам, збільшивши видобуток газу та посиливши захист інфраструктури. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на прес-конференції заявив, що країна має намір пройти зиму без допомоги ззовні, спираючись на свої ресурси. Про це повідомили у УНІАН.

Денис Шмигаль розповів, що Україна значно збільшила обсяги видобутку газу: за перші сім місяців цього року "Нафтогаз" видобував на 7% більше газу, ніж торік. Це важливо для енергетичної безпеки, наголосив прем'єр.

"Енергетична стійкість - один із наших з вами найбільших викликів нинішньої зими, осені. Ми успішно пройшли фактично три опалювальні сезони. Ця (зима - ред) буде не менш важкою, можливо найтяжчою", - сказав Шмигаль.

Також він згадав про захист енергооб'єктів. Є два рівні захисту: перший – це захисні споруди з піску, другий – залізобетонні конструкції, які можуть витримати удари дронів та ракет. Наразі 85% таких об'єктів уже захищено.

За словами прем'єра, не варто робити гучні заяви про майбутній опалювальний сезон, оскільки багато залежатиме від реальних умов зими. Уряд відкрито повідомлятиме про проблеми та успіхи в цей період, але без зайвих сенсацій.

"У яких умовах ми її проходитимемо - буде видно лише в міру того, як ми рухатимемося цього зимового опалювального сезону. І сьогодні передбачати і робити сенсаційні заяви абсолютно неправильно, і ми так з вами робити не будемо", - сказав глава уряду. .