Найдорожчі та найдешевші: в українських містах підрахували вартість новорічних ялинок

Головна ялинка країни цьогоріч навіть не потрапила до трійки лідерів за ціною

В містах нашої країни напередодні веселого новорічного свята влаштовують на своїх центральних площах казкове дійство з незвичною ілюмінацією, оригінальною ялинкою та кількома фотозонами. Але для облаштування новорічного дійства виділяють різний за розміром бюджет. Цього року найбільше коштів для того, щоб облаштувати казкові новорічні локації, потратили в місті Дніпро.

Про це інформує рух "Чесно".

Першу позицію в переліку дорогих вічнозелених красунь нашої країни займає лісова гостя, яка прикрашає місто Дніпро. З міської скарбниці на її облаштування, закупівлю прикрас, ілюмінації та подарунки виділили 75 мільйонів гривень.

Одеська вічно зелена красуня, яка вабить новорічними вогнями та її облаштування, обійшлось місцевим платникам податків в 12 мільйонів гривень

Серед лідерів новорічного змагання й запорізька зелена красуня. На її облаштування та новорічні локації витрачено теж немало -10 мільйонів гривень.

Місто Київ не попало до цього переліку. Головна українська вічнозелена красуня вартує її організаторам тільки 5 мільйонів гривень. На ці кошти обладнали 5 зон для новорічної локації. Кожна з них вартує один мільйон. Тут допомогли з фінансами місцеві меценати.

Порівняно з мільйонними сумами в містах -мільйонниках, скромні фінанси виділили для новорічних забав та облаштування ялинки в Західному регіоні країни. В Івано-Франківську новорічні забави обійшлися в суму 400 тисяч гривень.

В столиці Західної України - місті Львів суми для новорічного дійства та фотозон ще скромніші – трохи більше 200 тисяч гривень. Майже такі гроші виділили на новорічні заходи в місті Полтава.

Ще меншу суму, вона є найменшою в переліку, виділили для новорічного свята та прикрашання лісової гості в місті Тернопіль – всього 200 тисяч гривень з міської скарбниці.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, як прикрасили Білий дім до свят.