Найближчі місяці для України будуть вирішальними: прем'єр Британії зробив заяву

Головними темами переговорів Зеленського та Стармера стали ситуація з безпекою та зміцнення України, зокрема завдяки новій оборонній підтримці

Прем'єр-міністр Британії Кір Стармер вважає, що наступні тижні та місяці стають вирішальними у російсько-українській війні, отже, настає вирішальний про дуже важливий період для Києва та його партнерів. Як передає портал "Коментарі", Кір Стармер обговорив із президентом Володимиром Зеленським головні виклики, які мають подолати, повідомляє сайт Офісу президента України.

Стармер зазначив, що зустрівся із Зеленським, щоб обговорити виклики, з якими стикається Україна, та ще раз підтвердити непохитну підтримку.

"А також щоб мати можливість обговорити, що ще має бути зроблено, тому що ці тижні та місяці стають вирішальними", – наголосив глава британського уряду.

Головними темами переговорів Зеленського та Стармера стали ситуація з безпекою та зміцнення України, зокрема завдяки новій оборонній підтримці.

Також лідери приділили увагу реалізації двосторонньої угоди з безпеки, імплементації "формули миру", підготовці до другого Саміту миру, співпраці в рамках Україна – НАТО та прогресу у переговорах щодо підписання угоди про перехід до сильнішого та глибшого партнерства.

Читайте також на порталі "Коментарі" - позаду вже два з половиною роки повномасштабної війни РФ проти України, в якій саме Захід взяв на себе роль головного партнера Києва у постачанні зброї та боєприпасів. Тому у країн Заходу майже нічого не залишилося на складах, які можна було б передати Києву. Про це на нещодавньому з'їзді правлячої партії заявив державний секретар із збройних сил Міністерства оборони Великобританії Люк Поллард, слова якого наводить The Times.

"Я думаю, що більшість західних країн подарували більшість наявних у них ресурсів для розгортання... тому ми бачимо, як формуються великі торгові відносини. Нам потрібно не лише поповнити наші запаси, нам потрібні надійні постачання, щоби відправити в Україну для продовження боротьби", – заявив він, коментуючи необхідність збільшення виробництва нової зброї.