Головна Новини Суспільство події Навіщо Україні судова реформа - відповідь нардепа
commentss НОВИНИ Всі новини

Навіщо Україні судова реформа - відповідь нардепа

Судова реформа залишається найбільш затребуваною в українському суспільстві

3 березня 2021, 10:13
Поділіться публікацією:

У Києві проходить форум "Україна 30", присвячений проблемам розвитку правосуддя. Рівень представництва високий — у форумі беруть участь президент, народні депутати, міністри і представники профільних організацій. Все це відбувається на тлі пленарних засідань Верховної Ради, яка повинна на цьому тижні розглянути законопроекти, подані президентом в рамках судової реформи. Про це порталу "Коментарі" розповів Сергій Магера, народний депутат України IX скликання.

Навіщо Україні судова реформа - відповідь нардепа

Навіщо Україні судова реформа - фото з відкритих джерел

"Вона (судова реформа — ред.) залишається найбільш затребуваною в українському суспільстві. Довіра до судової системи України складає всього 12%. Причини недовіри криються в багатьох факторах. Ми досі не бачимо рішень суду у резонансних справах, наприклад, у справах Шеремета, Бузини та інших. Останнім часом судова гілка влади оточена скандалами, які стають предметом обговорення і за межами нашої країни. У нас до цього часу триває конституційна криза, рішення якого в законодавчій площині поки немає. Громадяни чекають розгляду своїх справ у судах місяцями", — заявив Магера.

За його словами, судова реформа — вічне питання порядку денного України. Ініціативи з реформування судової гілки влади викликають питання з боку Венеціанської комісії, профільних організацій та експертів. Судової реформи чекають наші міжнародні партнери в обмін на надання кредитів Україні. Недовіра до судів і відсутність структурних змін негативно впливає на інвестиційний клімат країни.

"Справедливі суди — крок до безпечного і комфортного життя наших громадян. Кожен з них має право на справедливе судове рішення і кожен повинен бути впевнений, що будь-який спір буде вирішено в суді виключно в рамках закону", — резюмував нардеп.
Раніше "Коментарі" розповідали, що в Офісі президента дорікнули Порошенку за провал судової реформи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини