Настануть холоди: погода в Україні на тиждень

Країну накриє потужний циклон Ларс

Наступний тиждень обіцяє українцям бути більш холодним, ніж вихідні. Про це та про інші "сюрпризи" погоди на цьому робочому тижні на своїй сторінці в Facebook повідомила синоптик Наталія Діденко.

За її словами, поточний тиждень особливо не порадує нас своїм теплом і сухою погодою. На Україну насувається циклон Ларс, який принесе сильний вітер і опади у вигляді дощу. Особливе застереження, як зазначила синоптик, для тих, хто зараз перебуває в Карпатах. Саме там на цьому тижні очікується сильний сніг та хуртовини.

В середині тижня в Україну знову повернеться холод. Про такі мінуси, як минулого тижня, мова вже не йде. Однак до температури повітря від 2 до 8 нижче 0 потрібно готуватися. В цілому, протягом тижня буде бушувати сильний вітер і дощі.

За даними Укргідрометцентру, сьогодні, 25 січня, на заході України очікується сніг. У центральних областях, так само як і на півдні та півночі, буде дощ. На сході сьогоднішній день пройде без опадів. У центральних областях буде +2 +7. На півдні - до +6 +9. На заході - від -1 до +4. У північній частині очікується +3 +7 градусів. А на сході - +4 +7 градусів.

26 січня в північній і західній частинах України буде сніг. Температура повітря очікується -1...1. У південній та східній частинах країни буде дощ. Температура буде від +4 до +6 градусів.

27 січня в західній частині країни очікується сніг і температура повітря від 0 до -4. На півдні буде сніг з дощем і від -1 до +2 градусів вище нуля. На заході в цей день буде хмарно і температура від 0 до 2 градусів тепла. У північній частині очікується сніг і температура від 0 до 2 градусів вище 0.

28 січня на заході очікується хмарна погода з температурою повітря -1..1. На сході сніг з дощем очікується в цей день і температура від -1 до 3 градусів тепла. У південних областях також пройде сніг з дощем і буде від 1 до 3 градусів вище 0. На півночі в цей день буде сніг і температура повітря складе від 0 до -2.

29 січня не очікується опадів на території всієї країни. Температура повітря в цей день складе -1...1. На півночі очікується від 0 до -2.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, якою буде погода у 2021 році. Синоптики прогнозують аномальну спеку і казкову наступну зиму зі снігом.