Головна Новини Суспільство події Наслідки пандемії: як коронавірус вдарив по екології
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки пандемії: як коронавірус вдарив по екології

На пляжі по всьому світу стала все частіше викидати використані маски та пляшки від дезінфекторів

28 липня 2020, 07:39
Поділіться публікацією:

Внаслідок пандемії COVID-19 у світі спостерігають погіршення екологічних умов, а зокрема істотне забруднення навколишнього середовища. Про це повідомляється на сайті Організації Об'єднаних Націй.
"Наші вулиці, пляжі і океани постраждали від цунамі відходів COVID-19, включно із захисними масками для особи, рукавичками, пляшками від дезінфекторів для рук і упаковуванням від їжі", — йдеться в повідомленні.

Наслідки пандемії: як коронавірус вдарив по екології

За словами директора Конференції ООН з торгівлі і розвитку (ЮНКТАД) Памели Кок-Гамільтон, ще до пандемії забруднення пластиком було "однією з найбільших загроз для нашої планети", а "раптовий бум" споживання засобів захисту проти коронавірусу "значно погіршив ситуацію".

Наприклад, говорять в ООН, потреба у дотриманні соціальної дистанції призвела до величезної кількості пластикових відходів", оскільки люди по всьому світу щодня замовляли доставку їжі. Так, тільки в Сінгапурі, де проживають 5,7 млн осіб, протягом восьми тижнів карантину на звалища потрапили 1 470 додаткових тонн пластикових відходів, зокрема одноразових упакувань від продуктів.

Відзначається, що приблизно 75 % "коронавірусного пластику", найімовірніше, стане відходами, який "буде забивати звалища і плавати в морях".

Водночас, додали в ООН, через карантинні заходи, введені у багатьох країнах для боротьби з поширенням пандемії COVID-19, викиди парникових газів у світі скоротилися на 5%.

Зазначається, що світові продажі одноразових масок злетіли з приблизно 800 млн доларів у 2019 році до 166 млрд доларів у 2020-му.

Раніше "Коментарі" також розповідали про те, що американські вчені створили багаторазову маску, яка захищає від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини