Головна Новини Суспільство події Нардепи збирають підписи за відставку генпрокурора: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепи збирають підписи за відставку генпрокурора: причини

Збір підписів ініціювали депутати від партії "Голос"

23 лютого 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова може піти з посади через відповідне депутатське рішення. Таку інформацію повідомляє інформпортал "Стопкор" із посиланням на прямий ефір "5 каналу".

Нардепи збирають підписи за відставку генпрокурора: причини

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова. Фото: ГолосUA

Згідно із твердженням народного депутата із фракції "Голос" Ярослава Юрчишина, їх політсила ініціює збір підписів за відставку Венедіктової із посади генпрокурора. До такого кроку політиків підштовхнув виголошений сьогодні, 23 лютого, судовий вирок громадському активісту, представнику "Правого сектору" Сергію Стерненку.

"Я не можу назвати це судом, бо насправді це — кривосуддя. Минулого тижня був виправдувальний вирок, але сьогоднішній вирок зачитав суддя, який на гачку правоохоронної системи. Це було політичне рішення", — підкреслив Юрчишин у розмові із журналістами.

На думку нардепа, неозброєним оком помітна особиста зацікавленість Венедіктової в обвинувальному вироку Стерненку. Саме тому Ярослав Юрчишин переконаний, що чинна керівниця Офісу генерального прокурора має покинути свою посаду, адже "не має права" її займати.

Обурення вироком Стерненку висловив і нардеп від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко. На особистому Telegram-каналі політик заявив, що вважає такий результат справи політично вмотивованим, як і його колега.

"Це чергова справа проти проукраїнського табору. Враховуючи останні рішення, Зеленський має визначитись з ким він", — написав Гончаренко.

Нагадаємо, як уже повідомляли "Коментарі", Сергій Стерненко отримав 7 років та 7 місяців позбавлення волі. Активіста визнали винним у викраденні та катуванні людини — одного із місцевих депутатів Комінтерівського району. Оголошення вироку під судом чекали численні прихильники Стерненка, які влаштували протест. За інформацією деяких Telegram-каналів, на вечір 23 лютого мітингувальники планують прийти під стіни Офісу Президенти.

Між іншим, на порталі знайдеться інформація і про те, що раніше Стерненку скасували домашній арешт. Чоловік був узятий на поруки одним із нардепів "Голосу" Романом Лозинським. Це сталося наприкінці січня, за майже місяць до оголошення обвинувального вироку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини