Головна Новини Суспільство події Нардепи оскаржують в КСУ положення про карантин вихідного дня та обмежень в госпіталізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардепи оскаржують в КСУ положення про карантин вихідного дня та обмежень в госпіталізації

У вимогах наголошується, що предметом оскарження в цьому поданні не є запровадження карантинних обмежень в цілому

23 листопада 2020, 21:00
Поділіться публікацією:

До вищого суду України звернулися близько півсотні нардепів з вимогою розглянути законність деяких аспектів постанови уряду України щодо впровадження карантинних обмежень, зокрема – карантину вихідного дня.

Нардепи оскаржують в КСУ положення про карантин вихідного дня та обмежень в госпіталізації

Як стверджують автори звернення, постановою порушується рівність прав та свобод українців, передбачених Конституцією – відомо, що карантинні заходи забороняють працювати одним закладам, в той час, як інші функціонують протягом вікенда.

Крім того, до вимог щодо розгляду судом також внесено положення нормативного акту щодо заборони проведення медичними закладами планових операцій та інших заходів з госпіталізації, як це сказано в пункті постанови, адже це передбачає вибірковий підхід у наданні медичної допомоги громадянам, отже, порушує ст. 49 Конституції України: "Кожен має право на охорону здоров'я, медичну допомогу та медичне страхування".

Також, за словами народних обранців, у країні відсутні будь-які причини щодо запровадження карантинних обмежень, таких як воєнний або НС, що є порушенням ст. 64 Конституції України: "Статтею 64 Конституції України встановлено, що конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України. В умовах надзвичайного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод із зазначенням строку дії цих обмежень".

Раніше "Коментарі" писали про те, що китайська влада закрила ціле місто на карантин через спалах захворювання





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини