Нардеп-утікач Дубінський може заробляти на Youtube сотні тисяч доларів, але "забуває" їх декларувати

Олександру Дубінському може світити ще одна стаття ККУ

Позафракційний народний депутат Олександр Дубінський, який за версією правоохоронних органів незаконно виїхав з України, має у власності щонайменше три Youtube-канали з налаштованою монетизацією, яка може приносити йому сотні тисяч доларів.

Зокрема, монетизація Youtube-каналу "DubinskyPro" з 2019 по 2022 роки в середньому може скласти приблизно $100 тисяч. Youtube-канал "Дубинский" за час свого існування міг принести своєму власнику приблизно $3 тисячі. Канал "DubinskyProAuto", створений у 2021 році, може приносити нардепу $7 тис. доходу щомісяця.

Дубінський неодноразово публічно вихвалявся заробітком на монетизації. Наприклад, у 2019 році в ефірі каналу Vласть vs Vлащенко він розповідав, що його дохід від Youtube-каналів становить щомісячно не менше $3,5 тис. При цьому у деклараціях про доходи нардепа жодних згадок про надходження коштів з Youtube немає.

Перевірка законності і прозорості доходів народних обранців входить до компетенції Національного агентства запобігання корупції. За подання недостовірних відомостей у декларації посадова особа може притягатися до кримінальної, адміністративної та дисциплінарної відповідальності в установленому законом порядку.

Нагадаємо, 1 листопада 2023 року Державне бюро розслідувань та СБУ офіційно повідомили, що проводять 7 одночасних обшуків за фактом незаконного переправлення громадянина за кордон, до якого може бути причетний позафракційний нардеп Дубінський.

У мережу злили документ, яким Міністерство охорони здоров’я клопотало про виїзд Дубінського за кордон. Нардеп у своєму акаунті в соцмережі написав пост, у якому заявив, що супроводжував батька на лікування за кордон. Згідно з листом МОЗ, Дубінський мав повернутися до 10 липня 2023 року.

Водночас в кінці липня з'явилася інформація, що дівчина народного обранця засвітила його перебування в Барселоні в сторіз Instagram.

9 серпня Дубінському повідомили про підозру в службовому підробленні для виїзду за кордон. Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета. Йому загрожує позбавлення волі на строк до 7 років.

Сам Дубінський назвав дії силовиків "політичним переслідуванням".