Головна Новини Суспільство події Нацбанк випустить незвичайну банкноту (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацбанк випустить незвичайну банкноту (ФОТО)

Придбати банкноту можна буде на електронному аукціоні

20 січня 2021, 15:58
Поділіться публікацією:

Завтра, 21 січня, НБУ випустить незвичайну банкноту до 150-річчя легендарної української поетеси, письменниці Лесі Українки. Про це повідомляється в пресслужбі Національного банку України.

Нацбанк випустить незвичайну банкноту (ФОТО)

НБУ випустить срібну купюру - фото: з відкритих джерел

Сувенірна банкнота буде зроблена зі срібла 999,9 проби. За інформацією НБУ, за основу буде взято банкноту номіналом 200 гривень зразка 2019 року. На ній також буде зображений портрет Лесі Українки

Відзначається, що сувенір буде зроблений Банкнотно-монетним двором Національного банку України. Маса даної банкноти складе трохи понад 124 грам. Розміри купюри будуть складати 133 × 66 × 1,35 мм. Відомо, що тираж сувенірної банкноти буде 300 штук.

На першому етапі сувенірну продукцію реалізовуватимуть через електронні аукціони. А нереалізовані на аукціоні банкноти надійдуть в продаж через інші канали реалізації нумізматичної продукції НБУ. Про проведення аукціонів буде повідомлено окремо.

Нацбанк випустить незвичайну банкноту (ФОТО) - фото 2

Цікавий факт: існує міф, хто українська банкнота номіналом 200 гривень перемогла у світовому конкурсі краси серед банкнот, який проводився у 2008 році в "Міжнародному фінансовому банку". Засоби масової інформації неодноразово писали про це, як про підтверджений факт. Однак ця купюра ніколи не вигравала подібні конкурси. Варто відзначити й те, що банку, в якому вона нібито отримала перемогу, не існує. Звідки взявся цей міф — залишається загадкою.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що Україна увійшла в десятку країн з найкращими доходами від онлайн-продажів, а також про те, як безкоштовно отримати земельну ділянку в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини