Головна Новини Суспільство події НАБУ розслідує махінації із вакцинами від коронавірусу: кого підозрюють
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ розслідує махінації із вакцинами від коронавірусу: кого підозрюють

Закупівлю вакцин перевіряють, не розкриваючи деталей

10 лютого 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

В Україні перевірять прозорість закупівлі вакцини від коронавірусу. Відповідну інформацію оприлюднено 10 лютого під час прес-брифінгу "Підсумки роботи НАБУ та САП в ІІ півріччі 2020 року".  

НАБУ розслідує махінації із вакцинами від коронавірусу: кого підозрюють

В НАБУ розслідують прозорість закупівлі вакцини в Україні. Фото: Слово і діло

Справою займаються представники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Жодних деталей чи імен фігурантів розслідування наразі не розголошується. В.о. керівника САП Максим Грищук лише підкреслив, що робота над перевіркою закупівель вакцини розпочалася у лютому, "буквально кілька днів тому". Досліджувати будуть посадові рішення деяких високих чиновників із Міністерства охорони здоров’я. Вся інша інформація залишається у таємниці, адже ведеться слідство.

НАБУ розслідує махінації із вакцинами від коронавірусу: кого підозрюють - фото 2

Між тим, виходячи із запитання журналіста, можна зробити висновок, що НАБУ перевіряє роботу міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Це нібито саме його звинувачують у наданні переваги компанії "Лекхім" при закупівлі вакцини від коронавірусу для України.

Подібні твердження, як повідомляли "Коментарі", звучали і від народної депутатки Олександри Устінової. У січні політик звинуватила Максима Степанова у "зірванні" угоди між індійським виробником вакцини, якою послуговуватиметься ініціатива COVAX. За інформацією Устінової, вітчизняні представники вели перемовини із компанією Serum Institute of India. Утім, на фінальному етапі в МОЗ чомусь "дали задній хід". Цікаво, що китайську вакцину компанії Sinovac Biotech Україна придбала за ціною $17,85/доза. Угода з індійськими виробниками дозволили б знизити ціну майже у 6 разів.

Невдовзі після цього з’явилася інформація про те, що Україна змінює компанію, яка займатиметься закупівлями протикоронавірусної вакцини. Відтепер наявністю таких медикаментів на території країни опікається одна із міжнародних організацій — Crown Agents.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини