На скільки і коли продовжать воєнний стан та мобілізацію

Наступного тижня має відбутися голосування у комітеті та у Верховній Раді, повідомив нардеп Ярослав Железняк

Варто очікувати, що найближчими днями президент України подасть до Верховної Ради два закони – про продовження дії воєнного стану та продовження загальної мобілізації. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

"Нагадаю, що поки що військовий стан діє до 11 серпня 2024 року. Відповідно наступного тижня десь 22-25 липня відбудеться голосування в Комітеті і потім Раді. І дуже ймовірно знову на 90 днів, тобто до 9 листопада 2024 року", - написав парламентар у Telegram.

Ярослав Железняк додав, що це буде вже дванадцяте голосування Верховної Ради за воєнний стан.

Читайте також на порталі "Коментарі" - якщо всьому цивілізованому світу вдасться змусити Росію реально сісти за стіл переговорів, то є підстави стверджувати, що гаряча фаза війни може завершитися вже до кінця цього року. Про це президент України Володимир Зеленський висловив в інтерв'ю ВВС.

Президент нагадав, що минулого місяця у Швейцарії відбувся Глобальний саміт миру з питань війни в Україні. Володимир Зеленський заявив, що Росія, яка не була запрошена на перший захід, має взяти участь у другому саміті. Попередньо він запланований на листопад.

Глава держави сказав, що весь світ повинен чинитиме тиск на Москву, щоб переконати її сісти за стіл переговорів і розглянути можливість припинення війни.

"Це не означає, що всі території відвойовуються силою. Я думаю, що сила дипломатії може допомогти", - сказав Зеленський.

Також видання "Коментарі" повідомляло - Дональд Трамп розповів, що буде з війною в Україні, коли він стане президентом США.