На польсько-білоруському кордоні зростає напруга: ЗМІ дізналися причину

На кордоні неспокійно через прибуття нових мігрантів

На кордоні Білорусі та Польщі зростає напруга через збільшення кількості мігрантів, які намагаються потрапити на територію Європейського Союзу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

У матеріалі йдеться, що в оточенні густих лісів десяток людей тулилися біля огорожі з гострими кінцями вздовж білоруського кордону, очікуючи на можливість перелізти через неї або відсунути планки, щоб попрямувати на захід до Польщі. З іншого боку, озброєні польські прикордонники та солдати ходили та їздили туди-сюди, пильно стежачи за групою, що складалася переважно з молодих людей з Близького Сходу, деякі з них були помічені порізами від гострого дроту.

У виданні нагадали, що Польща та ЄС звинуватили Білорусь та Росію у тому, що з 2021 року ці країни намагаються розповсюджувати хаос, виштовхуючи мігрантів через кордон у рамках того, що Варшава називає "гібридною війною". Водночас у Мінську та Москві заперечують такі звинувачення.

Як розповіли в польському уряді, кількість людей, які прибувають до країни, стає більшою. Внаслідок дій мігрантів 28 травня помер прикордонник, який отримав травми під час зіткнень із ними. Тому тепер уряд прем'єр-міністра Дональда Туска хоче створити спеціальну зону, щоб обмежити їхні дії.

"Цей кордон, на жаль, не є безпечним. Мета цієї зони - гарантувати, що ніхто не зазнає такого нападу, якого зазнають польські солдати", - зазначив заступник міністра оборони Павло Залевський в інтерв'ю агентству Reuters.

Журналісти зазначають, що згідно з нинішніми домовленостями, мігранти можуть просити тимчасовий захист у Польщі. Одним із тих, кому вдалося перелізти через паркан, був Ноаман Аль-Хем'ярі, 24-річний графічний дизайнер із Ємену.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Туск збентежений заявами Дуди про розміщення ядерної зброї у Польщі.