На Київщині затримали терористів-ісламістів (ФОТО, ВІДЕО)

Лідером терористів був бойовик із Сирії

В Київській області правоохоронці затримали терористів-ісламістів. Викриті злочинці належать до міжнародної терористичної групи "Ісламська держава". Про інцидент повідомляється на офіційному сайті Служби безпеки України.

Як зазначають співробітники СБУ, осередок ІДІЛ на Київщині формувався із 2019 року. Саме тоді до України під фальшивим іменем прибув сирійський бойовик, який знаходиться у розшуку в країнах Східної Європи. Терорист знаходив однодумців-іноземців і всіляко допомагав їм переїхати до України.

Затримані злочинці займалися виготовленням підроблених паспортів, що підтверджують громадянство України та Російської Федерації. Частина осіб із ліквідованого СБУ осередку є членами "Ісламської держави", які й досі не відійшли від справ у терористичній організації. Вважалося, що в Україні їм вдасться сховатися від правосуддя на певний час. Утім, як свідчать вилучені листи, чоловіки планували повернутися до Сирії, щоб знову воювати.

Загальне слідство дозволило правоохоронцям з’ясувати дев’ять ймовірних місць перебування терористів. У результаті проведених пошуків були вилучені екстремістська література, символіка "Ісламської держави". значна кількість іноземної валюти та банківські картки, а також записники, у яких йшлося про фінансові перекази до Сирії. Не обійшлося і без зброї: в арсеналі "київських ісламістів" знайшлися 8 гранатометних пострілів, вибухонебезпечна речовина із тротилом та граната Ф-1.

Як інформують в СБУ, розслідування проводиться за ч.1 ст.258-3 Кримінального кодексу України. Затриманих підозрюють у створенні терористичної групи чи терористичної організації.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у Харкові днями арештували агента ФСБ РФ. Чоловік намагався дістати секретні дані, що стосуються військових розробок.