Головна Новини Суспільство події На хабарі спіймали керівника Кіровоградської області - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

На хабарі спіймали керівника Кіровоградської області - ЗМІ

Голова обласної адміністрації хотів отримати майже 2 мільйона гривень

26 червня 2020, 09:02 comments2003
Поділіться публікацією:








Голову однієї з обласних адміністрацій спіймали на хабарі правоохоронці. Про це повідомили прес-служби одразу двох відомств: НАБУ і СБУ. Під час обшуку у керівника ОДА вилучили сумку з грошима, де було 250 тисяч гривень.

На хабарі спіймали керівника Кіровоградської області - ЗМІ

Фото: СБУ

Хто саме з керівників ОДА опинився в епіцентрі корупційного скандалу правоохоронці не уточнили. Незабаром про це написали в ЗМІ. Те, що на хабарі попався саме глава Кіровоградської області Андрій Балонь, повідомив, зокрема, колишній нардеп Сергій Лещенко.

Також відео обшуків в будинку в Кропивницькому, який орендує Балонь, опублікував в мережі громадський активіст Андрій Лаврусь.


За даними НАБУ і СБУ, керівник ОДА збирався отримати 1,8 мільйона гривень. Ці гроші повинні були заплатити представники регіонального управління одного з органів державної влади. За це керівництво області пообіцяло не втручатися в їхню роботу.

Хабар передавали частинами. Перший транш чиновники обласної адміністрації отримали трохи раніше, в червні. Це було 100 тисяч гривень. Цього разу сума збільшилася до 250 тисяч гривень, але отримати їх керівник ОДА так і не зміг. Його спіймали на гарячому, а сумку з грошима вилучили під час обшуків в якості доказу.

Підозрюваних у корупції затримали. Окрім голови обласної адміністрації у справі фігурує ще один його спільник. За даними слідства, чиновник тієї ж ОДА.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, які корупційні схеми існують у Верховній Раді.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини