МВС оголосило в розшук колишнього ректора НАУ

Співробітників НАУ, яких Володимир Ісаєнко незаконно звільняв будучи ректором університету, відновили на посадах і виплатили їм фінансову компенсацію

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) оголосило в розшук колишнього ректора Національного авіаційного університету (НАУ) Володимира Ісаєнка, про що повідомляється на порталі МВС в розділі "РОЗШУК".

Ісаєнко був оголошений в розшук 23 лютого 2021 року, як особа, що переховується від органів досудового розслідування. Екс-ректора звинувачують у грубому порушенні трудового законодавства та незаконному звільненні співробітників (ч. 1 ст. 172). Згідно з цією статтею йому загрожує штраф, позбавлення права обіймати певні посади до 5 років або виправні роботи до 2 років.


Крім того, на сайті НАУ повідомляється, що Ісаєнко незаконно звільняв співробітників, поки обіймав посаду ректора університету. Звільнених співробітників відновили на посадах в Національному авіаційному університеті, а також виплатили їм матеріальні компенсації за вимушений прогул. В цілому НАУ виплатив постраждалим 893 686,63 грн. Зараз Ісаєнка зобов'язали компенсувати цю суму університету.

В рамках кримінального провадження за фактом незаконного звільнення співробітників, рахунки і майно Ісаєнко заарештовані. Мова про дві земельні ділянки, гаражах, двох квартирах в Києві (по 1/4 в кожній) і трьох заміських будинках.

Нагадаємо, Ісаєнко звільнили з посади ректора НАУ в жовтні минулого року. ЗМІ пишуть, що його підозрюють в організації корупційних схем при зарахуванні до університету іноземних студентів, а також в закупівлі непрацюючих літаків. Екс-ректора звинувачують в перевищенні службових повноважень, що призвело до нецільового використання бюджетних коштів.