Головна Новини Суспільство події МОЗ хоче вакцинувати від коронавірусу 23 млн українців
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ хоче вакцинувати від коронавірусу 23 млн українців

Затверджений Міністерством охорони здоров'я план вакцинації від коронавірусу передбачає щеплення 23 млн українців. Для цього знадобиться 40 млн доз вакцини від коронавірусу

23 грудня 2020, 23:10
Поділіться публікацією:

На цей час Міністерство охорони здоров'я України, як відомо, затвердив план вакцинації від коронавірусної інфекції. Згідно зі стратегією МОЗ, передбачається вакцинація 23 млн українців. Як розповів в інтерв'ю "Радіо НВ" головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, для вакцинації потрібно буде 40 млн доз вакцини від коронавірусу.

МОЗ хоче вакцинувати від коронавірусу 23 млн українців

ФОТО: З відкритих джерел

На цей момент йде підготовка спеціальних кабінетів для щеплень і інструктаж для мобільних груп.

"Я розумію, що для цього нам буде потрібно 40 мільйонів доз", — сказав він.

Головний санітарний лікар відзначив, що в державному бюджеті на наступний рік на вакцини від коронавірусу закладено понад 2 млрд гривень.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що саме цей орган наполягає на забезпеченні громадян безкоштовними ліками від коронавірусу. Втім, це лише одне з його вимог. Також представники комітету хочуть, щоб Національна служба здоров'я України нарешті розраховувалася з медичними закладами, які лікують ковідних хворих. "Крім того, в Бюджетному кодексі буде збережено вимогу про фінансування програми медичних гарантій в розмірі не менше 5% ВВП", — пише Радуцький на своїй сторінці в Facebook. У той же час політик з жалем констатує: до пропозицій комітету щодо державного бюджету 2021 року прислухалися в повному обсязі. Втім, за його словами, з нинішньою економічною ситуацією, відстоювання хоча б трьох вищезазначених вимог — вже важлива перемога. Серед моментів, які, швидше за все, не будуть прийняті Міністерством фінансів до уваги, виявилися збільшення витрат на програму медичних гарантій і додаткове фінансування онко- та орфаннобольних пацієнтів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини