Москва знайшла спосіб, як обійти найбільш забійні санкції Заходу: ЗМІ дізналися деталі

За інформацією Reuters, РФ перевантажуватиме СПГ із судна на судно в море, щоб танкери обходили санкції

Кремль розпорядився організувати перевалку СПГ із судна на судно у Баренцевому та Беринговому морях. Це дозволить ефективно оминати санкції. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомляє Reuters.

ЗМІ зазначає, РФ планує організувати перевалку зрідженого природного газу та газового конденсату з судна на судно у Баренцевому та Беринговому морях. Це дозволить звільнити більше танкерів льодового класу для свого найбільшого виробника СПГ, компанії "Новатек".

За інформацією Reuters, таким чином, Росія хоче вирішити проблему нестачі суден, здатних плавати в арктичних водах. Зокрема перший майданчик для перевалки з судна на судно створять біля бухти Чоша в Баренцевому морі для "Обського аміаку", дочірньої компанії "Новатеку". А пізніше буде збудовано другий такий об'єкт із такою ж потужністю в бухті Хреста у Беринговому морі.

Зазначається, що перевантаження відбуватимуться тоді, коли руху суден не перешкоджатиме крига. Це дозволить завантажувати 4,1 мільйона кубометрів СПГ та 1,4 мільйона кубометрів газового конденсату на рік на кожному об'єкті.

Читайте також на порталі "Коментарі" - 17 жовтня Великобританія запровадила санкції проти групи "Русгазвидобування" (РГД) та 22 російських танкерів, з яких 18 – нафтові, а ще чотири – танкери для перевезення зрідженого природного газу (LNG). Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомило британське міністерство закордонних справ.

Це "найбільші санкції проти тіньового флоту Путіна на сьогоднішній день", йдеться у заяві. Загальна кількість нафтових танкерів, що потрапили під санкції, досягла 43.

"Тіньовий флот намагається підірвати санкції і є явною та реальною небезпекою. Це екологічні ризики, такі як розливи нафти внаслідок кричущого порушення основних стандартів безпеки, а також ризики безпеки світової торгівлі", – йдеться у заяві британського МЗС.