Головна Новини Суспільство події Моряки протестують на трасі Одеса-Київ: причини (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Моряки протестують на трасі Одеса-Київ: причини (ФОТО, ВІДЕО)

Протестувальники стверджують: корупціонери вимагають із них хабарі до 8 тисяч доларів

12 лютого 2021, 13:08 comments3285
Поділіться публікацією:

12 лютого моряки обмежили проїзд трасою "Одеса-Київ" численним мітингом. Учасники протесту вимагають зупинити корупцію, що міцно "проросла" у морський бізнес. Інформацію з місця події повідомляють представники Telegram-каналу "PavlovskyNews".

Моряки протестують на трасі Одеса-Київ: причини (ФОТО, ВІДЕО)

Моряки жаліються на жахливу корупцію в їхній сфері. Фото: PavlovskyNews

Моряки організовують подібні акції вже не вперше. Перший мітинг припав на 25 січня, коли президент Володимир Зеленський, на реакцію якого чекали протестувальники, святкує день народження.

Головна вимога моряків доволі проста — відреагувати на грандіозну у своїх розмірах корупцію, що процвітає у морському бізнесі. Так, за повідомленням учасників акції, за п’ятирічний дозвіл на роботу в морі (отримання спеціального сертифіката) із них у відповідних інстанціях вимагають по 8 тисяч доларів.

Щоб мати сертифікат, моряк має пройти тестування (нині — в електронному вигляді), але екзаменатори нібито все одно наполягають на "оплаті" позитивного результату.

Цього разу до протестувальників прибув голова Офісу реформ Михеіл Саакашвілі. І хоча чиновник намагався переконати моряків, що установа, яку він очолює, робить все можливе, аби ввести в дію спеціальне проходження сертифікації за міжнародними стандартами, це не надто допомагає. Моряки та їхні рідні додатково почали вимагати відставки міністра інфраструктури України Владислава Криклія.

Наразі моряки та їхні рідні все ще перекривають трасу, яка пов’язує Одесу та Київ. Вже найближчим часом мітинг планують перенести під стіни Одеської облдержадміністрації.

Нагадаємо, як раніше повідомляли "Коментарі", до акції протесту із перекриттям автомобільної дороги на початку лютого вдалися жителі Лубен. Проїзд машин трасою "Київ-Харків" обмежили учасники мітингу, які вимагали від місцевого постачальника газу знизити ціни на блакитне паливо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини