Подвійні стандарти Моді: ЗМІ дізналися, як Індія продовжує допомагати Путіну продовжувати війну

За інформацією Retuers, торгівля РФ з Індією процвітає, а двосторонні платежі відбуваються безперебійно

Торгівля Росії з Індією подвоїлася з 2022 року, а двосторонні платежі між країнами відбуваються безперебійно. До російського бюджету надходять багатомільярдні суми, яких вистачає для продовження війни проти України. Як передає портал "Коментарі", про це пише агентство Reuters.

ЗМІ цитує заступника голови правління російського "Сбербанку" Анатолія Попова.

Він заявив, що "Сбербанк" обробляє платежі до 70% всього російського експорту до Індії. Торгівля Росії з Індією майже подвоїлася до 65 мільярдів доларів у 2023 році, коли південноазіатська країна стала великим імпортером російської нафти після запровадження західних санкцій проти РФ у 2022 році через війну в Україні.

"У 2022 році спостерігалося значне зростання інтересу російського бізнесу до індійського ринку, тому що цей ринок є альтернативою", - сказав Попов в інтерв'ю Reuters.

"Сьогодні ми відкриваємо рахунки в рупіях і для російських клієнтів. Ми не виключаємо, що рупія може стати не лише платіжним засобом, а й засобом заощадження", - додав він.

"Сбербанк" знаходиться під західними санкціями і тому не може здійснювати транзакції в доларах США та євро або використовувати систему SWIFT для міжнародних переказів. Проте, за словами Попова, банк не зазнав жодних проблем в Індії.

"Сбербанк є повноправним учасником усіх індійських платіжних та міжбанківських систем. Жодних обмежень на його діяльність немає", - сказав Попов.

Читайте також на порталі "Коментарі" - візити прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді до Москви та Києва показали намір Індії залишатися на позиції неоднозначного нейтралітету щодо російського вторгнення в Україну. Це рішення має значні економічні та стратегічні підстави, повідомляє Business Insider.