Мобільним операторам загрожують штрафи за перебої зв'язку під час відключення світла

У Раді планують посилити штрафи для операторів за зв'язок під час відключень

В Україні можуть запровадити новий закон №11431, щоб мобільний зв'язок працював навіть за відключення світла. Цей законопроект уже пройшов перші етапи обговорення у комітеті Верховної Ради з питань цифрової трансформації. Він пропонує частіше перевіряти мобільних операторів і посилити штрафи за порушення, щоб гарантувати, що зв'язок буде стабільним завжди.

Ініціатива з'явилася після того, як Верховний головнокомандувач вимагає поліпшити роботу мереж зв'язку на час повномасштабного вторгнення та періодичних відключень світла. Сергій Штепа, голова підкомітету з розвитку цифрової індустрії , каже, що це дуже важливо, щоб люди завжди залишалися на зв'язку.

"Законопроект передбачає збільшення позапланових перевірок операторів зв'язку та підвищення штрафів за порушення вимог Нацкомісії, яка регулює діяльність галузі. Це необхідно для того, щоб українці не залишалися без зв'язку навіть під час тривалих відключень світла", - зазначив Штепа.

Штепа також зазначив, що деякі оператори недостатньо серйозно готуються до можливих відключень світла. Вони не забезпечують свої станції достатньою кількістю генераторів або батарей, що в зимовий час може призвести до того, що багато хто залишиться без зв'язку.

За словами народного депутата, законопроект передбачає не лише штрафи, а й вимагає від операторів покращення їхньої технічної бази для більш надійної роботи. Очікується, що ці заходи допоможуть запобігти проблемам зв'язку, коли це буде особливо важливо.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Сьогодні вранці у абонентів "Київстару" по всій Україні виникли проблеми зі зв'язком . Компанія підтвердила, що це технічний збій, який торкнувся особливо східних та північних регіонів. У "Київстарі" обіцяють, що всі налагодять найближчими 30 хвилинами і просять клієнтів не хвилюватися.