Міжнародний жіночий день: що варто подарувати на 8 березня — рейтинг

Однозначним лідером серед бажаних подарунків стали звичайні квіти

Напередодні Міжнародного жіночого дня співробітники Київського міжнародного інституту соціології опитали українок, щоб дізнатися про найзаповітніше — бажаний подарунок на свято. На корисність результатів дослідження звернув увагу глава Інституту публічної політики та консалтингу Сергій Биков.

На думку фахівця, дане опитування демонструє можливість трактувати реальність двома способами. Перший варіант — жінки настільки безкорисливі, що в якості подарунка їх влаштують банальні квіти (можливо, навіть вирвані на сусідської клумбі; щоправда, виникає питання стосовно погоди за вікном — ред.) та теплі душевні слова, а також увага. Другий варіант може позиціонувати чоловіків, як осіб, котрі не поспішають витратити на своїх коханих зайві гроші, тому жінки навіть не сподіваються на який-небудь цінний презент.

Проте, результати опитування демонструють, що 18,3% українок дійсно задовольнить подарований на 8 Березня букет. Трохи більше 16% вважають, що найкращим презентом для них стане турбота і увага від дорогих серцю чоловіків. 13,1% жінок, ймовірно, через коронавірусних обмежень досить скучили по поїздкам, адже вважають за краще отримати в подарунок романтичну подорож (напрямок не уточнювався). На жаль, у 12,5% українок на цьому етапі життя немає людини, котра могла б порадувати їх у свято. Ще практично 11% опитаних жінок не змогли визначитися з відповіддю.


Гроші, які вважаються універсальним подарунком, до Міжнародного жіночого дня воліли б отримати всього 2,8% українок. 2,3% учасниць опитування відповіли, що взагалі не прагнуть жодних презентів до свята. Найменш популярна "хотілка" наших співвітчизниць — це книга: про неї згадав рівно 1%. Цікаво, що всього на одну десяту відсотка — 1,1% в результаті — від цього пункту відстав варіант із дитиною. Швидше за все, українські жінки вважають за краще проводити "професійне" свято із затишком і комфортом, а не у пологовому відділенні.

"Трактувати можна як завгодно, залежно від того, що ви хочете сказати. І проілюструвати можна однією і тією ж табличкою опитування, — говорить Сергій Биков, підсумовуючи сказане досить правильною думкою: — Головне, любите жінок не тільки 8 березня, а щодня".

На другому графіку можна ознайомитися зі співвідношенням бажань жінок і задуманих чоловіками презентів до вручення.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, який варіант подарунків жінки вважають найгіршим.

Також на порталі знайдеться інформація про те, які подарунки, швидше за все, для коханих дам приготували до свята чоловіки.