Міжнародні траси в Україні будуть піддані обов'язковому аудиту

Аудит безпеки для доріг міжнародного значення почне діяти у 2021 році

З 2021 Україна почне діяти обов'язковий аудит безпеки для доріг міжнародного значення. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час брифінгу 1 грудня. Він підкреслив, що це дасть можливість знизити кількість ДТП в Україні.

Міністр розповів, що крім аудиту, для підвищення безпеки на дорогах України, Мінінфраструктури запланувало на наступний рік ряд заходів. Наприклад, буде облаштовано 1000 демпферних систем, 900 освітлених пішохідних переходів і світлофорів на вимогу, пішохідні переходи на різних рівнях і місця відпочинку для водіїв. Крім цього, у 2021 році будуть встановлені 125 комплексів автофіксації порушень ПДР і 100 комплексів габаритно-вагового контролю WiM.

У 2021 році на дорогах нашої країни почнуть їздити 10 спеціальних автомобілів для перевірки стану дорожньої мережі та 150 "фантомів" - спеціальних автомобілів, які будуть переміщатися по дорогах і контролювати дотримання швидкісного режиму. Як сказав глава Укрінфрапроекту Кирило Хомяков, перші чотири автомобілі-"фантоми" почнуть діяти вже цього року.

Як повідомляло раніше видання "Коментарі", в Україні деякі дороги можуть стати платними. Якщо проект буде реалізований, то водіям доведеться заплатити за шість трас. Про це повідомляє Центр транспортних стратегій з посиланням на свої джерела.

Також видання "Коментарі" раніше повідомило, що на дороги України випустять фантомні патрулі. Спеціальні автомобілі без розпізнавальних знаків вимірюватимуть, з якою швидкістю їздять українські водії.