Між США та Китаєм відбулися переговори: про що на них йшлося

США та Китай обговорили напругу в Південно-Китайському морі на рівні командувачів

США та Китай провели перші переговори на рівні командувачів бойових дій з метою стабілізації відносин. Однією з тем стала напруженість у Південно-Китайському морі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує "Reuters".

Голова Індійсько-Тихоокеанського командування США адмірал Сем Папаро провів відеозустріч з командувачем Південного театру дій Народно-визвольної армії Китаю (НОАК) У Янаном. Інформацію про переговори підтвердили у китайському уряді.

"Провели поглиблений обмін думками з питань, що становлять загальне занепокоєння", - йдеться у повідомленні міністерства оборони Китаю.

Обидві сторони обговорили ключові питання безпеки, зокрема напруженість у Південно-Китайському морі. Папаро звернувся до офіційного Пекіна із закликом відмовитися від войовничої тактики в цьому регіоні, щоб уникнути ескалації. Він зазначив, що, як Вашингтона, так і для Пекіна буде краще, якщо продовжаться переговори та діалог, щоб уникнути непорозумінь та прорахунків.

Зазначається, що ця зустріч відбулася після домовленостей, досягнутих у серпні під час візиту радника США з національної безпеки Джейка Саллівана до Пекіна. США прагнуть відновити регулярний військовий діалог із Китаєм, особливо через напруженість навколо Тайваню та Південно-Китайського моря.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Китай обурений новими обмеженнями експорту: яка країна ЄС зробила підніжку Пекіну.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Тайвань зробив Китаю найкращу пропозицію для військового вторгнення замість себе.