Мітинг на кордоні: польські фермери заблокують пункт пропуску "Медика"

Польські фермери блокують кордон з Україною: мітинг триватиме до кінця року

З 8 жовтня польські фермери розпочали масштабний мітинг, який триватиме до 31 грудня, у вигляді блокування руху вантажного транспорту перед пунктом пропуску "Медика" на кордоні з Україною. Про це повідомляє Львівська митниця. Протест організований з метою привернути увагу до проблем аграрного сектору Польщі та спроби вплинути на урядові рішення, які впливають на їхній бізнес.

Акція протесту передбачає повне перекриття руху вантажівок, що може суттєво вплинути на логістичні маршрути та економічні зв’язки між Польщею та Україною.

“З 8 жовтня по 31 грудня 2024 року планується чергова акція протесту польських фермерів у вигляді блокування руху вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску "Медика”, - йдеться в повідомленні митниці.


Раніше “Коментарі” писали, що фермери з Польщі скаржаться, що від продажу кілограма малини отримують 6,5-7 злотих. За їх словами, така ціна реалізації м’яких фруктів є нижче ніж рентабельність ведення бізнесу. Головною причиною здешевлення цін польські фермери називають імпорт фруктів з України.

Нагадаємо, що портал "Коментарі" писав, що в останні кілька місяців кордон Польщі активно почали перетинати нелегали, яким у цьому допомагають білоруські правоохоронці. Уряд країни оголосив про створення буферної зони на кордоні з Білоруссю, для боротьби з нелегальною міграцією. До цього долучились польські фермери, які вирішили провести акцію, присвячену для захисту кордону.